Khoisan Tea Agar Agar är ett ekologiskt, veganskt alternativ till gelatin. Agar Agar är pulver tillverkat av rödalger som går utmärkt att använda till matlagning, bakning eller desserter. Använd till att göra gelé, mousse och glasyr för dina bakverk, eller för att reda en sås.
Agar Agar är utan lukt och smak och är rik på fiber och mineraler. Ett perfekt alternativ till dig som vill leva utan animaliska produkter.
Användning: 1 tsk (ca 5 g) är ungefär jämförbart med 6 gelatinblad och passar för ca 500 ml vätska. Blanda önskad mängd agar agar-pulver i kall vätska och låt stå i 1-2 minuter. Värm sedan blandningen på spisen i minst 2 minuter. Flytta kastrullen från värmen och låt svalna i rumstemperatur eller kylskåp. Följ sedan receptet. Tänk på att blandningen inte kommer att tjockna om citrusfrukt använts.
Omräkning för gelatinblad: 4 blad gelatin är 1 matsked gelatinpulver - ersätt med 2 rågade matskedar agar agar pulver.
Antal: 1st
Vikt: 30 g
Ingredienser: Agar agar-pulver* (från ekologisk rödalger). *Ekologisk ingrediens.
Fakta: Khoisan Tea grundades i Sydafrika 1997 och företagets Rooibosteer är idag välkända runtom i världen. Förstklassiga råvaror, fokus på hållbarhet och långvariga samarbetspartners är nyckeln till Khoisan Teas framgång