Små kryddiga grönsaksbiffar med smaker av asien.
Har du några trötta morötter eller en hängig zucchini i kylen är detta ett riktigt enkelt recept som dessutom kan minska på matvinnet. Gör vegan med äggerstättning och använd gärna ekologiska ingredienser.
Biffarna
2 morötter
1 gulbeta
1 zucchini
2st ägg / eller äggersättning
0,75 dl Ströbröd
2 tsk chiliflingor eller chilipasta
1 sk Ingefära
1 tsk koriander
2 msk färsk koriander
2 msk färsk thaibasilika
0,5 tsk spiskummin
Salt
Peppar
Ärtpuré
1 påse frysta ekologiska ärtor
1 tsk chiliflingor eller chilipasta
2 msk färsk koriander
2 msk färsk thaibasilika
½ dl iMat fraiche Oatly
Riv grönsakerna ner i en skål. Tillsätt kryddor, ägg/ersättning och ströbröd. Forma till små biffar. Stek i kokosolja och sesamolja tills de fått fin färg.
Koka upp vatten i vattenkokaren (miljösmart) och häll över de frysta ärtorna. Låt koka tills ärtorna flutit upp. Häll av och tillsätt kryddor och iMat fraiche