De bruna fula bananerna låg på kontoret som om de var de mest otrevliga man kunde tänkas sig. Ingen ville ta i dem. Fläckiga och sådär lite soggiga och mosiga. Dom såg ledsna ut. Att slänga dem kändes helt fel. Något måste man ju kunna göra med dem. Hemma har vi i princip noll svinn. Vi äter rester och lagar mat på det som finns i kylen. De där bananerna var lite för gamla för att frysa in, som jag brukar göra med dem som är på väg att bli gamla, för att använda i tex smoothies. Dom här hade passerat gränsen.
Jag tog med mig bananerna hem och resterna från en Tonys Chocolonys vi haft till fikat samma dag.
Kan med fördel göras helt raw med en rawchoklad.
Botten:
Bananlager
Topping:
Gör såhär:
Börja med botten. Mixa alla ingredienser för botten i en mixer. Tyck ut på ett bakplåtspapper i en ungsnform. Ställ in i frysen.
Mixa ingrediernserna till bananlagret och häll ut över bottensmeten och ställ tillbaka in i frysen.
Smält ingredienserna till toppingen i en kastrull (om raw ej över 43,5 grader). Ringla toppingen över kakan och ställ tillbaka in i frysen för att stelna.
Efter ca en timme är den färdig.