•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Citronkyckling med rostade grönsaker och yoghurtsås

Ingredienser, 4 port

Använd gärna ekologiska råvaror

Ca 600 gr kycklingfilé

1,5 citron

Olivolja

2 lökar

1 fänkål

1 röd paprika

Färsk timjan

1 gurka

2 dl grekisk yoghurt

1 msk vinvinsvinäger

0,5 purjolök

Salt och peppar

Grö såhär: 

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan i grova bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda grönsakerna i en bunke med ca 1 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Hacka timjan och strö över grönsakerna. Bred ut grönsakerna på en plåten och rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
  2. Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan kycklingen på grönsaksplåten och pressa över en halv citron. Stek ytterligare ca 12 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  3. Skär gurkan i små tärningar och blanda med yoghurt. Smaksätt med vitvinsvinäger, rivet skal från en citron och pressad citronjuice efter smak. Skär purjolöken i tunna fina bitar och rör ner i yoghurten. Smaka av och krydda med salt och peppar.

Receptet är framtaget av
Annika Malm

Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk