Citronkyckling med rostade grönsaker och yoghurtsås
Ingredienser, 4 port
Använd gärna ekologiska råvaror
Ca 600 gr kycklingfilé
1,5 citron
Olivolja
2 lökar
1 fänkål
1 röd paprika
Färsk timjan
1 gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 msk vinvinsvinäger
0,5 purjolök
Salt och peppar
Grö såhär:
- Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan i grova bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda grönsakerna i en bunke med ca 1 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Hacka timjan och strö över grönsakerna. Bred ut grönsakerna på en plåten och rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
- Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan kycklingen på grönsaksplåten och pressa över en halv citron. Stek ytterligare ca 12 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
- Skär gurkan i små tärningar och blanda med yoghurt. Smaksätt med vitvinsvinäger, rivet skal från en citron och pressad citronjuice efter smak. Skär purjolöken i tunna fina bitar och rör ner i yoghurten. Smaka av och krydda med salt och peppar.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.