400 gr vit fisk
0,5 gul lök
0,5 ägg
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
smör eller kokosolja att steka i
Skala och finhacka löken. Skär fisken i grova bitar och pressa ut vätskan. Mixa lök, fisk, örter och pressa vitlök till en slät färs i en matberedare. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek sedan biffarna på medelvärme tills genomstekta.
Mos på blomkål och palsternacka
300 gr blomkål
300 gr palsternacka
1-2 msk smör eller kokosolja
ev lite grädde eller kokosmjölk om man vill ha lite lösare mos
lite finstrimlad färsk spenat
salt
peppar
Skala palsternacka och skär i tärningar. Koka i saltat vatten. Skå blomkålen i bitar och låt koka med när palsternackan nästan är genomkokt. Låt koka tills alla grönsaker är väl genomkokta. Häll av vatten. Ha i smör och mixa slätt med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite grädde eller kokosmjölk. Ha gärna i lite finstrimlad färsk spenat för lite trevlig färg.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.