God och nyttig grönkålssoppa kan vi aldrig få nog av.
Börja med att repa av bladen från stjälkarna och strimla fint. Hacka lök och vitlök i bitar. Börja med att steka lök och vitlök, tillsätt grönkålen och fräs en stund. Tillsätt crème fraiche, ost och fond. Krydda med salt och peppar. Koka upp vatten som du kokat upp i vattenkokare (mer energisnålt) och häll över grönkålen och löken så att den täcks. Låt koka i ca 5 – 10 min. Mixa med en stavmixer. Smaka av och servera med ett smarrigt bröd.
Använd gärna ekologiska råvaror.
300 gram grönkål, färsk
3 msk smör
0,5 st lök, liten
3 st vitlöksklyfta(or)
1 burk(ar) crème fraiche
75 gram Västerbottensost, riven
2,5 msk kycklingfond
salt
1 vatten
peppar