Lägg den tinade kycklingen i en stor kastrull och täck med vatten. Ha i din fond. Låg småkoka under lock tills genomkokt (kolla med en kniv där köttet är som tjockast eller i vecket vid låret. Alternativ skär din kycklingfilé i bitar och koka.
Spara 6 dl av vattnet från koket när kycklingen är klar. Låt svalan lite och ta sen loss köttet och skär eller riv i lagom stora bitar.
Hacka lök och vitlök och bryn i kokosolja i en panna. Ha den i den hackade paprikan och fräs en stund till.
Häll över lök och paprika i en gryta och ha i krossade tomater, buljongen, tomatpurén och paprikapulver. Ha i kycklingen. Låt koka ca 15 min.
Smaka av med salt och peppar.
Vid servering – strö över lite hackad persilja.
Servera gärna med en bit fröknäcke.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika:
[email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.