•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Gulaschsoppa med kyckling

Ingredienser, 4 portioner

  • 1 hel kyckling eller ca 800 gr
  • 2-3 msk grönsaks- eller kycklingfond (gärna eko men välj en bra sort)
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kokosolja, smör eller ghee
  • 2 röda paprikor
  • 500 gr krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl kycklingbuljong från kycklingkoket eller 6 dl vatten med kycklingfond
  • 2 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Lägg den tinade kycklingen i en stor kastrull och täck med vatten. Ha i din fond. Låg småkoka under lock tills genomkokt (kolla med en kniv där köttet är som tjockast eller i vecket vid låret. Alternativ skär din kycklingfilé i bitar och koka.

Spara 6 dl av vattnet från koket när kycklingen är klar. Låt svalan lite och ta sen loss köttet och skär eller riv i lagom stora bitar.

Hacka lök och vitlök och bryn i kokosolja i en panna. Ha den i den hackade paprikan och fräs en stund till.

Häll över lök och paprika i en gryta och ha i krossade tomater, buljongen, tomatpurén och paprikapulver. Ha i kycklingen. Låt koka ca 15 min.

Smaka av med salt och peppar.

Vid servering – strö över lite hackad persilja.

Servera gärna med en bit fröknäcke.

 

Receptet är framtaget av
Annika Malm

Kontakta Annika: 
[email protected]

Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk