Ett riktigt gott recept på kesoplättar som är en favorit här hemma. Barnen älskar dem! Perfekt både till lunch och som mellanmål eller efter träningen. Baserade på ägg och keso så innehåller de mycket protein som mättar bra. Toppa med lite lättvispad grädde, torkade mullbär och kakaonibs.
Använd gärna ekologiska råvaror.
Mixa ägg, keso och husk till en slät smet. Blanda ner en nypa salt och kryddorna. Smält kokosoljan i en stekpanna. Sänk värmen till medelvärme. Klicka i matskedsstora klickar av smeten. Ha tålamod. Stek på ganska svag värme och låt det ta tid. Är du för snabb med att försöka vända så blir det bara kladdigt och inga fina plättar. Gott med en klick grädde.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika:
[email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.