Använd gärna ekologiska ingrediernser.
Riv skal av en halv citron och blanda sedan med citronjuicen som du pressar ut. Ha i persilja, timjan och pressad vitlök i samma bunke. Blanda och ställ åt sidan.
Ha i kokosolja i en panna. När den är varm så lägg i kycklingen. Salta och peppra. Stek på båda sidor på medelvärme. När du steker kyckling först så får den både en fin yta och den blir mycket saftigare.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.
Ta upp kycklingen. Sänk värmen på spisen. Häll i kycklingfond tillsammans med citron och örtblandningen och eventuellt lite vatten. Lägg sedan i kycklingen igen och låt småputtra tills kycklingen är genomkokt. Lägg gärna över ett lock och med jämna mellanrum ös fond- och örtblandningen med en sked över filéerna.
Låt sedan kycklingen svalna något innan du eventuellt skär upp i skivor. Strö gärna även mer färska örter innan servering.