400 gr svensk kycklingfärs
0,5 dl grädde eller kokosmjölk
2 msk hackad persilja (färsk eller fryst)
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk örtsalt
peppar
smör eller kokosolja till stekning
Blanda alla ingredienser till en smet och forma till biffar. Blöt gärna dina händer lite för att enklare kunna forma biffarna. (Gör gärna en liten mini-biff och provstek för smakprov för att se att du är nöjd med kryddningen.) Stek på medelvärme tills genomstekta.
Sötpotatismos, 4 port
800 gr sötpotatis
ca 1 dl ljummen valfri form av mjölk beroende på hur fast mos man gillar
2 msk smör eller kokosolja
salt och peppar
Skala sötpotatisen och skär i tärningar. Koka i vatten eller ångkoka för att bevara mer av näringen. När potatisen är mjuk så ta av värmen. Mixa slätt med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika:
[email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.