Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna. Om degen blir för lös så ha i ytterligare lite pofiber och kokosmjöl. Om degen blir för torr, så ha i lite vatten. Tryck ut i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Låt stå i frysen i 5-10 min och förgrädda sen i 170 grader i ca 5 min eller tills den fått lite färg och skorpa.
Strimla purjon och fräs i lite smör eller olja tillsammans med kycklingen. Låt purjon bli mjuk och dra sedan av plattan. Fördela jämt i pajskalet. Blanda ägg, ost och kokosmjölk i en bunke tillsammans med lite salt och peppar. Häll sedan över kycklingen och purjon i pajskalet.
Grädda i 200 grader i ca 40 min eller tills pajen ”stannat” och fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika:
[email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.