Halloween närmar sig och många brukar laga otäck mat och läskiga kakor till Halloweenfesten.
Här kommer ett enkelt recept på otäcka kakor som du kan baka med barnen.
Använd gärna ekologiska ingredienser
200 gram smör
1,5 dl socker
3,5 dl havregryn
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Dekoration
Kristyr
Mandelflarn
Röd och- svart karamellgel/färg
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter. Rör i socker.
Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg. Forma små bollar av en msk deg vardera och platta ut dem lite med en gaffel. Placera havrekakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Räkna att du får ut ca 32 stycken kakor. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills havrekakorna fått fin ljust brun färg.
Ta ut havrekakorna och låt dem svalna innan du dekorerar.
Förvara i lufttät burk eller frys in.
Dekorera med sockerögon eller kristyr, mandelflarn och karamellfärg eller gelé.