•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Sötpotatisplättar med persilja och bacon

Ingredienser, 4 port

2 sötpotatisar

4 ägg

1 msk husk

1 liten gul lök

1 paket bacon (svenskt, eko)

färsk persilja

smör eller kokosolja

Hacka löken fint och skär eller klipp bacon i bitar. Fräs i en panna till baconet är genomstekt och löken glansig. Ställ åt sidan.

Skala och riv östpotatisen grovt på ett rivjärn. Blanda den rivna potatisen men uppvispat ägg och husk. Ha sedan i lök och bacon. Hacka den färska persiljan och blanda ner. Peppra. (Salta behövs inte för baconet är salt nog) Låt smeten stå och svälla i några minuter.

Ha i smör eller kokosolja i en stekpanna. Forma plättar av potatisröran och stek på båda sidor tills gyllenbruna. Sötpotatis bränner lätt så var lite försiktig. Håll gärna de färdiga plättarna varma i ugnen medan du steker klart.

Servera gärna med kyckling, en stor fräsch sallad och en god kall sås.

 

Receptet är framtaget av
Annika Malm

Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk