2 sötpotatisar
4 ägg
1 msk husk
1 liten gul lök
1 paket bacon (svenskt, eko)
färsk persilja
smör eller kokosolja
Hacka löken fint och skär eller klipp bacon i bitar. Fräs i en panna till baconet är genomstekt och löken glansig. Ställ åt sidan.
Skala och riv östpotatisen grovt på ett rivjärn. Blanda den rivna potatisen men uppvispat ägg och husk. Ha sedan i lök och bacon. Hacka den färska persiljan och blanda ner. Peppra. (Salta behövs inte för baconet är salt nog) Låt smeten stå och svälla i några minuter.
Ha i smör eller kokosolja i en stekpanna. Forma plättar av potatisröran och stek på båda sidor tills gyllenbruna. Sötpotatis bränner lätt så var lite försiktig. Håll gärna de färdiga plättarna varma i ugnen medan du steker klart.
Servera gärna med kyckling, en stor fräsch sallad och en god kall sås.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.