Skär broccolin i lagom stora buketter och låt koka upp i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg ner den skivade moroten, rädisorna och sockerärtorna. Ha i en matsked smör. Lägg på locket på kastrullen igen och låt grönsakerna bli ljumna.
Stek torsken i en panna med smör. Salta och peppra. Den sida som du lägger nedåt i pannan först brukar få finast färg. Vänd efter ca 2 minuter. När innertemperaturen är 48 grader så är fisken perfekt. Servera direkt med grönsakerna och räkorna.
Smält smöret långsamt utan att röra om. När det smält så häll försiktigt av det klara smörfettet och låt det grumliga i botten bli kvar i kastrullen. Häll sedan över fisken och grönsakerna på tallrikarna. Strö till sist över lite riven pepparrot.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare