Varm kålsallad med citron och vitlök
Ingredienser:
- 250 gr brysselkål
- 2-3 dl hackad grönkål
- 1 msk kokosolja, ghee eller smör
- 1 röd lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 0,5 citron
- salt och peppar
Gör så här:
- Strimla rödlöken fint samt finhacka eller pressa vitlöken.
- Skär bort de yttersta skalen från brysselkålen och dela i mitten.
- Smält oljan i en panna och fräs sedan lök och kål med medelvärme.
- När löken blivit glansig och brysselkålen börjat får lite färg, så ha i grönkålen.
- Fräs i ca 5 minuter och pressa sedan över den halva citronen.
- Salt och peppra. Glöm inte att smaka av.

Receptet är framtaget av
Annika Malm

Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.