Fullkomligt magisk, vegansk chokladtårta till midsommar. Mustig chokladsmak i en saftig kaka, täckt med ett generöst lager krämig chokladglasyr.
Bjud dina vänner på drömtårta till Midsommar!
250 g vetemjöl
80 g kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk vaniljpulver
260 g råsocker
1 burk kokosmjölk (400ml)
2 tsk äppelcidervinäger
2 ½ dl rapsolja
Glasyr
200 g mörk vegansk choklad
2 dl kokosgrädde
Garnering: färsk frukt, bär, riven choklad, rostade, hackade nötter, veganskt godis
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 25 cm, lägg bakplåtspapper i botten.
2. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Vispa ihop kokosmjölk, vinäger och olja. Sikta ner de torra ingredienserna i kokosblandningen, rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen.
4. Gör glasyr under tiden: koka upp kokosgrädde, ta den från plattan, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Tips! Om glasyren inte blir helt slät så tillsätter du lite varmt vatten så tar den ihop.
5. Låt svalna något tills den börjar tjockna och bred över kakan. Stjälp upp kakan och bred glasyren över. Garnera efter din egen smak.