•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Vegansk chokladdröm

Fullkomligt magisk, vegansk chokladtårta till midsommar. Mustig chokladsmak i en saftig kaka, täckt med ett generöst lager krämig chokladglasyr.

Bjud dina vänner på drömtårta till Midsommar!

Ingredienser:

250 g vetemjöl

80 g kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 tsk vaniljpulver

260 g råsocker

1 burk kokosmjölk (400ml)

2 tsk äppelcidervinäger

2 ½ dl rapsolja

Glasyr

200 g mörk vegansk choklad

2 dl kokosgrädde

Garnering: färsk frukt, bär, riven choklad, rostade, hackade nötter, veganskt godis

 

Gör såhär:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 25 cm, lägg bakplåtspapper i botten.

2. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Vispa ihop kokosmjölk, vinäger och olja. Sikta ner de torra ingredienserna i kokosblandningen, rör till en jämn smet.

3. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.  Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen.

4. Gör glasyr under tiden: koka upp kokosgrädde, ta den från plattan, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Tips! Om glasyren inte blir helt slät så tillsätter du lite varmt vatten så tar den ihop.

5. Låt svalna något tills den börjar tjockna och bred över kakan. Stjälp upp kakan och bred glasyren över. Garnera efter din egen smak.

 

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk