Sätt mer grönt på bordet i år och bjud på en härligt krämig och fantastiskt god vegansk paj i Påsk, fylld med spenat och svamp.
Börja med att göra en pajdeg
Pajdeg
Gör så här:
1. Hacka purjolök och vitlök. Putsa champinjoner och skär i kvartar.
2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills det mjuknat.
3. Tillsätt champinjoner, höj värmen och stek tills all vätska försvunnit.
4. Tillsätt färsk bladspenat och fräs med lök- och svampblandningen tills allt har mjuknat och vätskan är borta.
5. Krydda med chiliflakes, paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Ställ åt sidan.
Pajskal:
1. Ta ut pajform från kylskåp och nagga pajdeg med gaffel. Förgrädda pajskal i ugn i ca 10 min, tills det har fått färg.
Vegansk äggstanning:
1. Vispa ihop havregrädde och havredryck i en bunke.
2. Tillsätt vetemjöl och vispa ordentligt till en slät smet. Krydda med paprikakrydda, salt och malen svartpeppar. Rör ned riven ost i blandningen.
Paj:
1. Fördela svamp- och spenatblandning jämt i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen.
2. Garnera pajen med halverade körsbärstomater och grön sparris. Grädda i ugnen i ca 30.