1 gul lök
1 paprika
2 vitlök
1 stor morot
4 blad grönkål
1 kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
1 burk Kikärtor
4 tsk Spiskummin
2 tsk paprika
2 tsk chiliflakes
1 krm kanel
persilja
olivolja
1 dl vatten
Veganyoghurt
salt & peppar
Gör såhär:
Börja med att rosta kikärtorna. De ska vara sköljda och torra när du rostar dem. Blanda lite olja men chiliflakes, paprikapulver och salt. Vänd kikärtorna i det och rosta i ugnen i ca 15 min på 225 grader (varmluft. 200 vanlig)
Fräs sedan lök, vitlök, morot, paprika och grönkål i olja spiskummin och kanel. Tillsätt de krossade tomaterna, vatten och buljongen. Låt sjuda i 6-8 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick veganyoghurt och nyhackad persilja och toppa med de rostade kikärtorna.