•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Wrap med kyckling, currymajo, rödkål och spenat

Ingredienser, 2 portioner

Använd gärna ekologiska råvaror. 

Warp

  • 4 ägg
  • 4 msk grädde (eller mjölk, kokosmjölk osv)
  • 1 tsk fiberhusk
  • lite salt

Knäck äggen och blanda med mixer-stav ihop med grädde/mjölk, husk och salt. Låt stå och svälla några minuter. Du behöver en ugnsform med måtten 20*40 cm. Klä den med bakplåtspapper eller smörj den med smör. Om du inte har en form så kan du vika till bakplåtspapper enligt samma mått och ställa på en plåt eller långpanna. Kanten bör vara minst 3 cm hög på sidorna.

Häll ut äggsmeten i din form och grädde i 175 grader i ca 8-12 minuter. Ta ut och låt svalna en stund innan du tar loss den från pappret och lägger på fyllning.


Fyllning

  • 1 kycklingfilé (liten)
  • 1 dl majonäs
  • 2-3 tsk curry
  • 0,5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl finriven rödkål
  • 1 näve färsk spenat
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Tilllaga wrapen enligt receptet och låt sedan svalna. Skär kycklingen i tunna skivor och stek i smör med salt och peppar. Blanda majonäsen med curry och vitlök beroende på hur starkt du gillar. Blanda sen kålen med majonäsen så att det blir som en cole slaw. Bred ut på wrapen. Finhacka spenaten och strö ovanpå. Fördela sedan kycklingen. Rulla ihop till en rulle och skär i två portionsbitar eller flera mindre. Servera gärna med en fräsch sallad.

 

Receptet är framtaget av
Annika Malm

Kontakta Annika: 
[email protected]

Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk