Använd gärna ekologiska råvaror
1 zucchini
ca 100-150 gr grillad eller stekt kyckling
ca 3 cm purjolök
1/4 röd paprika
5-6 cocktail tomater
2 ägg
kokosolja
hackad persilja
hackad dill
ev ett par matskedar riven ost (hoppa över för helt mjölkfri)
salt & peppar
Dela zucchinin på längden. Använd en sked för att gröpa ut innehållet så att det blir som en båt.
Skär kycklingen i mindre bitar eller tunna skivor. Finhacka purjo, paprika och tomat. Blanda sedan kyckling, grönsaker, ägg med persilja, gräslök, salt och peppar.
Ta lite kokosolja på fingrarna och smörj insidan av zucchinibåtarna. Fyll sedan med kycklingröran. Toppa ev med lite riven ost.
Grädda i 200 grader i ca 20-25min tills äggstanningen har satt sig och zucchinin blivit mjuk.
Det blir två zucchinibåtar och beroende på vad du serverar till så kan det räcka till två personer men en person kan själv utan problem äta båda båtarna.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.