Mixa ihop ägg och banan. Ha i vanilj och lite salt. Stek på medelvärme i smör eller kokosolja. Servera med chiasylt eller färska bär och vispad kokosgrädde eller en klick vispgrädde. En klick nötsmör på är också riktigt gott och så får du lite mer hälsosamma fetter dessutom.
Ta fram en skål. Häll i tinade eller färska bär och mosa dem i en skål med en gaffel eller mixa med stavmixer. Häll i vatten och chiafrön. Sylten ska vara ganska lös i formen, tillsätt mer vatten om den upplevs som tjock. Tillsätt ev sötning och blanda allt väl.
Låt stå i kylen över natten. När sylten är klar kan den hällas upp i glasburkar!
Chia-frö från olika fabrikat suger upp vätska olika mycket så testa dig fram. Om du tycker att sylten är för lös efter att ha stått till sig i några timmar så ha i lite mer frö eller om den är för tjock så späd med lite vatten.
Receptet är framtaget av
Annika Malm
Kontakta Annika:
[email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.