•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Chia och kokosgröt med kardemumma

Ingredienser, 1 port

Använd gärna ekologiska råvaror

  • 1,5 dl kokosmjölk (naturligt fet, min favorit är den rosa förpackningen från Garant)
  • 1 msk linfrö
  • 1 msk chiafrö
  • 1 msk solrosfrö
  • 1 msk ghee eller kokosolja
  • 1 ägg
  • salt
  • kardemumma
  • Ev bär och nötter som topping

Blanda kokosmjölk med frön, olja, salt och kardemumma i en kastrull. Låt sedan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills konsistensen tjocknar något (1-2 minuter). Dra av kastrullen från plattan och knäck i äggen. Blanda väl en med gaffel. Ställ på plattan igen och under omrörning låt snabbt värmas upp igen för äggets skull. Så snart den blivit varm och småkokat så dra av den från plattan igen. Låt gröten sedan stå i kastrullen och tjockna i någon minut eller två före servering. Ha på lock för att behålla värmen. Lägg upp i en skål och servera gärna med bär och nötter. En klick nötsmör på är riktigt gott eller varför inte lite chia-sylt?

Det blir en ganska liten portion som kan se lite ynklig ut i skålen men eftersom det är både protein och nyttigt fett i så mättar den mer än vad man kan tro. Om du vill vara säker på att hålla dig mätt så ät gärna ett extra kokt ägg till.

 

Receptet är framtaget av
Annika Malm

Kontakta Annika: [email protected]
Annika Malm driver bloggen Cleaneatingbyannika och är kostrådgivare och receptmakare.

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk