•  Ekologisk och giftfritt!
  •  Fri hemleverans över 499 kr!
  •  Gratis paketinslagning!
Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Fri hemleverans över 499kr *under 5kg
  •   Snabba leveranser
  •   Kostnadsfri paketinslagning
  •   Brett hållbart sortiment

Veganska Saftiga Lussebullar

Baka saftiga och gyllengula lussekatter på torrjäst, helt fria från ägg, mjölk och smör. Perfekt till veganskt adventsfika och på julbordet.

Ingredienser:

  • 1 påse torrjäst för söta degar
  • 1 g saffran
  • 5 dl växtmjölk
  • 1,7 l vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt mjölkfritt smör, tärnat
  • 2 1/2 dl sojayoghurt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt

Garnering:

  • russin
  • sojagrädde till pensling

1. Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt salt, strösocker, saffran och smör.

2. Värm mjölken till 40°C i en kastrull (lite varmare än fingervarmt) och häll ner i mjölblandningen tillsammans med yoghurten. Blanda till en slät deg och låt jäsa i ca 30–40 min.

3. Ta bitar av degen och forma 30–35 st lussebullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 45 min.

4. Sätt ugnen på 225°C 5. Pensla med växtgrädde och garnera med russin. Grädda i mitten av ugnen i 7 min.

 

Produkter
Svenska Suomi Norsk Dansk