
Här hittar du intressanta inlägg om hur du kan leva mer giftfritt till vardags, smarriga recept och en och annan intervju.
➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿
Spirulina har av de gamla Maya och Aztek-kulturerna sagts ha läkande och stärkande effekt och användes flitigt som komplement till kosten redan då.
Algerna i världens hav och sjöar står för en väsentlig del av syreproduktionen på jorden. Men algerna besitter också andra livsviktiga egenskaper. De är rika på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen varav vissa annars mest återfinns i kött.
Spirulina var en viktig föda för bland annat aztekerna fram till 1500-talet, då dessvärre många sjöar dikades ut för jordbruk och urbanisering. Även i Tchad har urbefolkningar skördat och konsumerat spirulina.
.jpeg)
Varför spirulina?
Spirulina kommer från den blågröna algen spirulina och späckad med proteiner, vitaminer, klorofyll, mineraler, spårämnen, essentiella fettsyror och antioxidanter. En riktigt mirakelalg.
Våra celler kan lätt ta upp den näringsrika spirulina då de ej innehåller någon cellulosa och kan enkelt passera tarmen.
Rådgör alltid med din läkare om du är gravid eller lider av högt blodtryck. Självdosera inte.
Det är svårt att råda kring hur mycket spirulina du bör ta men den vanligaste rekommendationen är mellan 1 tsk upp till 1 msk per dag. Om du inte prövat spirulina tidigare rekommenderar vi att börja med en tesked eller två och eventuellt öka på dosen om du känner att du vill eller behöver det.
Det finns många smarriga recept så du får i dig det på en gott och roligt sätt, glass, shot, dressing, pesto eller smoothie.
Se våra recept här