Här hittar du intressanta inlägg om hur du kan leva mer giftfritt till vardags, smarriga recept och en och annan intervju.
➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿
Ska man äta ägg i påsk vill man ju inte få i sig en massa onödiga gifter och kemikalier, därför är det bättre att färga dem själv. Du har säkert redan färgerna hemma, lökskal, kaffe, rödbeta, blåbär eller gurkmeja.
Riktigt snygga ägg gör du genom att fästa en blomma, löv eller en ört på ägget med hjälp av en bit nylonstrumpa så får ägget även ett vackert mönster vid färgningen. Du kan även sno en eller fler gummisnodd runt ägget för att få dem randiga.
Du behöver:
Kastruller
Vatten
Vinäger
Salt
Ägg
Dina färger (kryddor, grönsaker, bär)
Färgschema:
Blå/lila – 1/2 dl frysta blåbär
Gul/orange – Skalet av två gul lökar
Orange/röd – Skalet av två röd lökar
Varmt gul – 2 msk torkad gurkmeja
Ljust blå – 1 dl färsk och hackad rödkål
Ljust grå – 1 dl frysta lingon
Så här gör du: Blanda den mat du vill använda med vatten, en skvätt vinäger och lite salt (det binder färgen). Lägg i äggen och låt koka upp. Koka i ca 10 min. Vill du ha kraftigare färg på äggen kan du låta äggen stå över natten.
Vill du servera löskokta färgade ägg kokar du upp färgningen för sig själv dagen innan och låter den dra i kylen över natten. Sen kokar du upp äggen direkt i färgningslagen. Låt koka endast ca 4 minuter.
GLAD PÅSK!