Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   30 dagars öppet köp
  •   Fri frakt över 500 kr
  •   Snabb leverans (2-4 dagar)
  •   Gratis paketinslagning
Svenska Suomi Norsk Dansk
CartDin varukorg är tom!

Välkommen till vår EKO-BLOGG

Här hittar du intressanta inlägg om hur du kan leva mer giftfritt till vardags, smarriga recept och en och annan intervju.

➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿

 

Tid att skörda

Sommar sommar sommar 

Tid att skörda frukten och om man inte har en egen stor fruktträdgård går det bra att gå till grannen eller sin mamma och pappa :) Det gjorde jag. Mina föräldrar reser alltid norrut mitt på sommaren och lämnar sin stora härliga trädgård till min bror och mig. Visst vi får vattna och klippa gräset och så men också skörda frukten den ger. 

Idag plockade jag av brigaråträdet. Det blev både marmelad och saft. 
Receptet hittar du här nedan. 

 

Ingredienser

  • 4 liter bigarråer (4 l motsvarar ca 2 1/2 kg)
  • ett par själkar rabarber från min egen lilla odling
  • 6dl ekologiskt råsocker
  • Vatten

Så här gör du

  1. Skölj körsbären, kärna ur och lägg dem i en kastrull. Häll på vattnen så det täcker bären och koka upp.
  2. Koka bären under lock ca 15 min. Tryck bären och mosa med en sked på grytans kanter så att du får ut så mycket saft som möjligt ut bären.
  3. Eftersom jag inte har någon saftduk tog jag mitt rostfria lilla durkslag och pressade ur så mycket det bara gick.
  4. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Rör ner sockret och rör tills det löst sig och låt koka upp igen.
  5. Skumma av om det behövs.
  6. Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna. Förvara saften kallt.

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information

Svenska Suomi Norsk Dansk