Här hittar du intressanta inlägg om hur du kan leva mer giftfritt till vardags, smarriga recept och en och annan intervju.
➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿➿
En perfekt superfood-frukost
Snart börjar grötsäsongen på riktigt och vi behöver tillskott av alla möjliga vitaminer i det svenska höstmörkret. En smarrig gröt på pumpa, söta kryddor som toppas med varm frukt och cashewgrädde. Lyxigt, nyttigt, ekologiskt.
Det här receptet har vi stulit från Aduna.
INGREDIENSER: Räcker till 1-2
Baobab cashew cream:
1 tsk Aduna Baobab Superfruit Pulver
ca 1 dl blötlagda cashewnötter
1 tsk citronsaft
Pumpagröt:
1 tsk Aduna Baobab Superfruit Pulver
100 g ekologisk havre
100 g mosade pumpa (kokta eller konserverad)
200 ml ekologisk mandelmjölk
200 ml vatten (eller ytterligare 200 ml mandelmjölk)
Ekologisk vanilj
1/2 tsk kanel
2 tsk lönnsirap (tillval)
Topping:
kokosolja
1/2 banan
1/2 päron
1/2 mandarin
1 msk jordnötssmör
några mandlar
Hur:
Värm ugnen till 200 ° C och grädda skivor av päron i 20 minuter för att mjuka upp. Värm en stekpanna på medelvärme och tillsätt bara lite kokosolja. Skiva banan och stek i 2-3 minuter.
Koka upp mandelmjölk och vatten och tillsätt pumpa och blanda ordentlig. Tillsätt havregryn, kanel och vaniljextrakt och låt koka i ca. 5 minuter. Blanda de blötlagda cashewnötterna, baobab-pulver, vatten och citron i en matberedare och mixa slät.
När gröten är klar, toppa med rostade päron, stekta bananer, baobab, mandarinklyftor, mandel och cashewgrädden. Gillar man jordnötssmör blir en klick extra gott till.
Njut!